ایران چهارمین ذخایر اثبات شدهی نفت جهان و دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی در جهان را در اختیار دارد. در سال ۱۹۰۸ (۱۳۲۶ شمسی)، ایران اولین کشوری بود که در خلیج فارس که موفق به کشف نفت شد. صنعت اولیه نفت در ایران از سال ۱۹۲۰ (۱۳۳۸ شمسی)آغاز شده است، و صنعت نفت و گاز است که هنوز موتور حیاتی رشد اقتصادی ایران و محور اصلی برنامه ریزیهای کلان در حوزهی بودجه محسوب میشود. در واقع درآمد نفتی، ۶۵ درصد درآمد دولت را شامل میشود. در ده سال گذشته، شرکت ملی نفت ایران حجم کلی تولیدات خود را از ۴.۹ میلیون بشکه در روز، به ۶.۱ میلیون بشکه در روز افزایش داده است و این رشد با وجود تحریمهای گوناگونی که علیه ایران وجود داشته است صورت گرفته است.
ما بر این باوریم که حدود ۶۵ میلیون سال پیش سیارکی با زمین برخورد کرد که تأثیراتی بر اکوسیستم زمین داشت. یکی از بزرگترین این تأثیرات از بین رفتن گونههای مختلف جانوری و تقریباً تمام دایناسورها بود. اما یک گروه از این دایناسورها از این مصیبت جان سالم به در بردند که ما آنها را امروزه تحت عنوان پرندگان میشناسیم.
این ایده در قرن نوزدهم شکل گرفت، وقتی که دانشمندان فسیل یکی از اولین گونهی پرندگان به نام Archaeopteryx را کشف کردند. این پرنده بال و پر داشت در حالی که اسکلت صورت آن کاملاً شبیه به دایناسور بود. فسیلهای دیگری که بعد از آن کشف شدند نیز به همین صورت بودند.
اما این پرندگان اولیه، چندان به مانند پرندگان امروزی که در اطراف ما زندگی میکنند نبودهاند. بزرگترین تفاوت آنها در این بود که منقار نداشتند، بلکه مانند اجدادشان پوزه داشتند.
تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که برای یک سفر بسیار هیجانزده باشید، اما پس از رسیدن به مقصد به این نتیجه برسید که این سفر آنچه تصورش را داشتید نبوده است؟ به طور حتم همهی ما چنین تجربهای را در زندگی خود داشتهایم. عکسهایی که مشاهده میکنیم جذاب و فریب دهنده هستند و مسلماً آژانسهای مسافربری هیچگاه شما را از سفر باز نمیدارند. پس قبل از اینکه مقصد سفر بعدی خود را انتخاب کنید، برای صرفه جویی در وقت و پول خود و البته حفاظت از جانتان، بهتر است نگاهی به این عکس ها بیاندازید. این عکسها مکانهایی را نشان میدهند که بهتر است از سفر به آنها خودداری کنید.
اگر شما ۲۰۰۰ سال قبل زندگی میکردید و به شما گفته میشد میتوانید با هر کسی که دوست دارید در هر کجای جهان با تصویر صحبت کنید٬ چه میگفتید؟ یا مثلا فرض کنید به شما میگفتند میتوانید در آسمان پرواز کنید و در زمان کم به منطقهای دور سفر کنید٬ عکسالعمل شما چه بود؟ نیشخند؟ تفکر؟ کنجکاوی؟
علم هیچگاه محدود نبود و نیست٬ بلکه این ذهن انسان است که نیاز به رشد دارد. تمام پیشرفتهای امروزه مدیون رویاپردازی یک ذهن و تلاش برای تحقق همان رویاست. تلاشی خستگیناپذیر. ارادهای قوی، چنان ارادهای که یک جهان سخره، نمیتواند آن رویا حبس کند. شاید فرد آرزوکننده نتواند به رویایش تحقق بخشد اما آن رویا زمانی بر روح و جان فرد دیگری مینشیند و این راه را ادامه خواهد داد.
مثلا بر اساس دانش امروزی و مهمتر از همه تاریخ، نمیتوان فیلمی را تخیلی نامید، یا گفتهای را به سخره گرفت. زیرا دیر یا زود درصدی از آن و یا همهی آن بوقوع خواهد پیوست، زیرا آن اندیشه رویای یک فرد است، رویای یک ذهن. وقتی ذهنی رویاپردازی کند و در آن جهت تلاش کند، لغت “ناممکن” از تمامی فرهنگ لغت دنیا پاک خواهد شد. کما اینکه تکنولوژی امروزه مدیون همین پاک شدنهاست.
هر ساله با فرا رسیدن فصل سرما، پرندگان از سراسر دنیا، مهاجرت خود را آغاز میکنند تا به مناطق معتدلتر آمده و نیمی از سال را در آنجا بگذرانند، جفتگیری کنند و به ازدیاد نسل بپردازند. در این میان مازندران یکی از ایستگاههای پرندگان مهاجر است.
در فصل پاییز و زمستان میتوان انواع لکلک، قو، اردک و غاز و دیگر پرندگان را در تالابها و شالیزارهای این استان مشاهده کرد. این در حالیست که همزمان با این اتفاق، عدهای از شکارچیان با پهن کردن تورهای هوایی و دامهای خود به صید این پرندگان میپردازند. اما آنچه نگران کننده است صید بیرویه و بدون مجوز این پرندگان است.
شاید در ابتدا مسئلهی سادهای بنظر برسد؛ اما این اتفاق باعث شده که نسل این پرندگان به خطر انقراض کشیده شود. دامهای غیر استاندارد، شکار به تعداد بیش از حد مجاز و عدم نظارت بر کار شکارچیان شرایط را سختتر نیز میکند.