۵ کلید اصلی در انتخاب مکانی مناسب برای عکاسی پرتره
۴ آبان ۱۳۹۴
یکی از مناسبترین جنبههای عکاسی پرتره چیدمان یک مکان مناسب در پس زمینهی تصویر است. انتخاب هوشمندانه شما در این زمینه تمام تصمیمات دیگر راجع به عکاسی پرتره از جمله تأثیرات نورپردازی، انتخاب لباس مناسب و ژست های سوژهی مورد نظر را تحت تاثیر قرار خواهد داد. میتوان گفت عکاسی در یک استودیو با پس زمینهای ساده یک انتخاب عوامانه و البته محبوب است، اما این روش میتواند برای شما کمی گران تمام شود و البته این نوع از عکاسیها تا به حال میلیون بار انجام شده است، ولی شما میتوانید با آمیختن عکس و تخیلات خود و همچنین انتخاب یک مکان غیرمعمول برای عکس پرترهتان، بسیار جالبتر عمل کنید.
۱ – مکان عکاسی متناسب با سوژه ی عکس
انتخاب مکان عکاسی پرتره متناسب با راحتی شما به نظر کار دشواری نیست. برای مثال اگر شما در نزدیکی یک پارک سرسبز زندگی میکنید استفاده از آنجا به عنوان مکان عکاسی پیش فرضتان بسیار وسوسه انگیز است، بله شاید در وهلهی اول جذاب به نظر برسد ولی بهتر است بدانیم بهترین گزینه نیست. به خاطر داشته باشیم که هر سوژه ماهیت خاص خود را دارد و این همان چیزی است که باعث جذابیت آنها می شود و البته این به هنر شما بستگی دارد که چگونه ویژگیهای منحصر به فرد هر سوژه را در عکاسی پرترهی خود بگنجانید. انتخاب یک مکان مناسب بخش مهمی از این جریان است.
پس بهتر است زمانی را به صرف شناختن علایق سوژهی خود اختصاص دهید؛ مانند کشف سرگرمیها و مکانهای مورد علاقه آنها و در نهایت ترکیب این موارد در عکاسی شما بسیار عالی جلوه خواهد کرد. اگر سوژهی شما یک اسب سوار حرفهای است شما میتوانید از آنها در اصطبل مخصوص اسب هایشان عکاسی کنید و یا اگر عاشق گشت و گذار در سواحل هستند به اقامتگاه ساحلی آنها بروید. استفاده از این مکانها در عکس، اطلاعاتی راجع به سوژهی شما را بازگو میکنند و در عین حال احتمالا آنها احساس آرامش و راحتی بیشتری خواهند داشت و این به شما در گرفتن عکسهای طبیعیتر بسیار کمک میکند.
۲- نور طبیعی و متناسب در مکان
نورسنجی از مواردی است که دقت بسیار بالایی را میطلبد. بیشتر عکاسان حرفهای پرتره با نور طبیعی عهد و پیمان دیرینهای دارند و برخی عکاسی در غیر این شرایط را نمیپذیرند و در صورت امکان یک مکان روشن که مقدار زیادی نور طبیعی منتشر میکند را ترجیح میدهند. همچنین در هنگام عکاسی در فضای آزاد، یک نکتهی بسیار مهم پرهیز از نور آفتاب سر ظهر است؛ به این خاطر که باعث تولید سایههای بسیار تند میشود
سایهای ملایم پیدا کنید مانند سایهی ناشی از یک درخت که ناحیهای را پوشش داده است. فراموش نکنید یکی از بهترین زمانهای عکاسی در صبح و یا در ابتدای عصر است، بدیهی است که در این زمانها نور خورشید تابش شدیدی ندارد. اگر شما در حال عکاسی در فضای بسته باشید، سعی کنید از سوژهی خود در نزدیکی یک پنجره بزرگ که نور طبیعی زیبایی در اختیار شما قرار میدهد عکاسی کنید، بی شک نور از مهم ترین مسائلی است که عکاس با آن روبروست. حالا دیگر این به بودجه و امکانات شما بستگی دارد که آیا میخواهید از مقداری نور مصنوعی نیز استفاده کنید یا خیر.
۳ – در نظر گرفتن سرپناه در نزدیکی مکان عکاسی
اگر شما یک مکان پرتره در فضای آزاد را انتخاب کردید، همیشه این امکان وجود دارد که تغییر شرایط آب و هوا برنامهی شما را تحت تاثیر خود قرار دهد. پس بهتر است قبل از رفتن به عکاسی از وضیعت آب و هوا مطمئن شوید تا خود را آماده و شرایط مساعدی را برای عکاسی فراهم کنید.
به هر حال پیشنهاد میکنیم همیشه تجهیزات پشتیبان در کولهپشتی خود داشته باشید و دنبال مکانی باشید که در نزدیکی آن بتوانید سرپناهی مانند پل، آلاجیق، و یا یک کافه پیدا کنید. به طوریکه اینها بتوانند برای مثال در حین وقوع یک بارش تند نجات دهندهی شما و وسایلتان و خشک نکه داشتن سوژهتان باشند. اگر آب و هوا واقعا بد باشد شاید مجبور به گرفتن تمام عکس ها در سرپناه باشید. سرپناهی مانند آلاچیق که از اطراف باز است می تواند به عنوان یک محافظ برای سوژهتان و استفاده از پسزمینهی طبیعی پشت سر آن مورد استفاده قرار گیرد.
۴ – انتخاب مکانی ساکت و آرام
مکانهای شلوغ مانند شهرها و پارکهای عمومی پر رفت و آمد به عنوان بدترین مکانها برای عکاسی پرتره میباشد. در اینصورت شما مجبورید مدام برای مردمی که در حال حرکت خارج از فریم هستند منتظر و معطل بمانید. علاوه بر این امکان دارد سوژهی شما حالت تصنعی به خود بگیرد و تظاهر به ریلکس بودن کند و در نتیجه حالات طبیعی مثل لبخند و سایر عکس العملهای طبیعی صورتش را از دست بدهید.
پیدا کردن یک مکان دنج و آرام و در عین حال زیبا کار خیلی دشواری هم نیست، با اندکی جستجو و برنامهریزی حتما به مقصود خود خواهید رسید. به نظر میرسد سواحل، استراحتگاهها ، کشتزارها و مناطق جنگلی پسزمینههای خارق العادهای را خواهند ساخت شما میتوانید در منطقهی وسیعی حرکت کنید و زوایای مختلف و ژست های متنوعی را آزمایش کنید.
۵ – پرهیز از مکان های گیج کننده
مکان مناسب در عکاسی پرتره بسیار مهم است، اما همیشه به یاد داشته باشید که این مسئلهی اصلی در عکاسی نیست. بنابراین اجازه ندهید که پسزمینه غالب صحنهی شما باشد. هر کدام از عکسهای گرفته شده را به دقت بازرسی کنید، اگر چشمتان مناظر اطراف را بیشتر گرفت پس شما تأکید بیشتری روی پسزمینه کردهاید که این کیفیت کار شما را به شدت کاهش خواهد داد. یک تکنیک ساده و موثر باز گذاشتن دیافراگم لنز دوربین است که باعث بلور شدن پسزمینه میشود و باعث ایجاد یک حس عمیق در صحنه و جذب چشمان بیننده به سوژه اصلی خواهد شد.
انتخاب یک مکان مناسب و تاثیرگذار برای پرتره نیاز به مقداری زمان و فکر دارد؛ اما این از مواردی است که بهتر است همیشه برای آن برنامهریزی داشته باشید.
هر عکاسی دوست دارد یک عکس پرتره فوق العاده زیبا بگیرد که بیانگر داستانی باشد. با انجام این کار شما قادر خواهید بود تا از ماهیت ذاتی و شخصیتی خود و سوژهتان بهره مفید ببرید و در نتیجه این اثر برای بیننده بسیار جذاب خواهد بود.