تاثیر طراحی رستوران بر طعم غذا
۱۳ آبان ۱۳۹۴
آیا محیط روی طعم غذا اثر میگذارد؟
سوال طراحان دربارهی طراحی رستوران این مورد این است که چگونه محیط روی حس و طعم غذاها اثر میگذارد. به طور کلی جَو یک رستوران میتواند این توقع را ایجاد کند که یک وعدهی غذایی چه طعمی خواهد داشت، همینطور میتواند آن طعمها را لذیذتر و به یاد ماندنیتر کند.
اینکه این ایدههای جدید در طراحی رستوران میتواند تجربهی صرف غذایی فوقالعاده بسازد بسیار جالب است. این موضوع میتواند از طعم خوب غذا بکاهد یا آن را خوشمزهتر جلوه دهد. به هر حال، محیط میتواند بر روی افراد به صورت فیزیولوژیکی اثر بگذارد. به عنوان مثال، مکان و طراحی خاص آن میتواند برای رسیدن به آرامش و کاهش استرس به شخص کمک کند و طعم غذا را بهتر جلوه دهد. به بیان دیگر، طراحی یک رستوران در توقعی که فرد از مزهی غذایش دارد، نقش زیادی دارد.
تاثیر محیط یک رستوران بر افزایش اشتها
طراح یک رستوران باید تجربهی صرف غذایی بینقص را خلق کند. این تجربه، صرف غذا را تبدیل به یک سفر میکند، بدین شکل که با ورود شخص به رستوران احساس او با محیط تطابق پیدا کرده و باعث تمدد اعصاب شخص میشود و یا او را هیجان زده و سرگرم میکند. حتی تفاوتهای جزیی در دیزاین غذاخوریها آنقدر اثر گذار است که میتواند وعدهی غذایی را لذیذتر جلوه دهد، یا روی درک مزهی آن اثر منفی بگذارد.
تصور کنید صرف غذا در محیطی که عطر خوبی درآن به مشام میرسد اشتها برانگیزتر است، یا در رستوران نزدیک به کارخانهای که بوهای نامطبوع تولید میکند؟
نقش طرحهای خلاقانه در احساس رضایت مشتریان
در طول جریان سرو غذا از پیش غذا تا غذای اصلی و دسر، هر مشتری میتواند به نوعی از محیط جالب اطرافش حس بگیرد. مثلا برای فردی روشنایی محیط ممکن است اشتها برانگیز باشد، یا دیگری از همین روشنایی احساس شعف و سلامتی کند. یا تنظیم دمای محیط اگر که بسیار بالا باشد یا بسیار پایین باشد، ممکن است آنطور که باید از خوراک خود لذت نبرد. مهم این است که شخص بعد از صرف غذا و خروج از رستوران از سفرش احساس خوبی داشته باشد.
در آخر از ایدههای جدید و خلاقانه برای تغذیه و پروراندن احساسات مشتریان استفاده کنید تا بواسطهی مزهی غذای خوبی که در رستوران شما صرف کردهاند، احساس سلامت و شادابی داشته باشند.